Na području delovanja RC Bačka Topola višnja i šljiva se nalaze u fazama: od početka do kraja bubrenja pupoljaka (01-03 BBCH skala).
![](https://i0.wp.com/zupbt.co.rs/wp/wp-content/uploads/2018/05/Višnja-BBCH-00-03.jpg?resize=772%2C714&ssl=1)
![](https://i0.wp.com/zupbt.co.rs/wp/wp-content/uploads/2018/05/Šljiva-2017-BBCH-00-01.jpg?resize=772%2C628&ssl=1)
Preporuka za proizvođače: U cilju smanjenja infektivnog potencijala prouzrokovača monilioza (Monilinia spp.), bakterioza (Pseudomonas spp.), šupljikavosti lišća koštičavog voća (Stigmina carpophila) preporučuje se primena preparata na bazi bakra:
Bakarni-oksihlorid-50 (a.m. bakar-oksihlorid) 0,75%
Cuproxat (a.m. bakar-sulfat) 0,2-0,35%
Za suzbijanje prezimljujućih formi štetočina u zasadima šljiva preporučuje se i primena:
Galmin (mineralno ulje) 3-4%